Здравейте, срока на проверките е 6 месеца, като може да бъде удължен с още 6 месеца. Максимума е година. Не са длъжни да ви уведомяват за удължаването.
Здравейте при годишното преизчисляване на ДОД  за 2017г. в Микроинвест  Делта про в кой месец трябва да се включи разликата в заплатите за м. декември които се изплащат през януари  в случая  обхващат  периода от 01 до 11 месец или в заплатите за м. януари които обхващат периода от 01 до 12 месец и се изплащат в февруари.Не съм сигурна така ли се организира преизчисляването в тази програма?
Благодаря!
Здравейте Да попитам в този случай в кой  ред ще се отрази данъка в декл. по чл.55
Благодаря! Така си мислих и аз!
Здравейте, получих писмо от ЧСИ за налагане на запор на лице, което работи в фирмата и се чудя каква сума е правилно да му удържа? Лицето получава чисто 369,54лв. и е без деца. Както чета за сумата от 300 до 600лв, се удържа 1/4 част ако е без деца? Според мен тъй като лицето получава под МРЗ не би трябвало да му се удържа? Правилно ли разсъждавам?

Съгласно цитата който сте прикачили разбирам че услуга на пътници в страни извън ЕС
/Македония/попада по чл.29 и следва да я отразя в кл.19 в Дневник продажби. Така ли е?
По чл. 21, ал. 4, т. 2, мястото на изпълнение е пропорционално на пробега. За частта извън страната не се дължи ДДС. За частта тук - 20%.
не е ли превоз съгласно чл. 29, ал. 1, т. 1 и т. 3 от ЗДДС превозът на пътници от място на територията на страната до място в страни от ЕС или в трети страни?
Само да уточня , че е превоз на пътници
Здравейте, тъй като за първи път ми се случва отразяването на такава услуга, моля за вашето мнение дали правилно съм разбрала нещата. Българска фирма регистрирана по ЗДДС извърша транспортна услуга до Македония и обратно и издава фактура на българска фирма получател на услугата. Услугата попада ли в чл.30  като начисляване с 0 % ? Отражението и в ДП  в клетка 19 ли е/ДО на доставки със 0% по Глава трета от ЗДДС/ Благодаря предварително на включелите се.
Не разбрах защо се намеси и 07.2017 ?

Иначе имате за 05.2017 отчет продажби с 50 / примерно / единици посочени в повече. Намалявате отчет продажби за 06,2017 с 50 единици и резултатната величина посочвате в дневник продажби.
грешката е моя за м.06 стававъпрос

Благодаря Ви!
Ако реша да приспадна сумата от м. 05, как точно трябва де отрази в ДК продажби
 за м,06 да си приспадна сумата от отчета за м,07 или да вкарам отчета за м,06 със сумата с знак "-" ?
Не.  :smile1:
Как е правилно да подам уведомление по чл.126. според вас? Съжалявам за въпросите , но за пръв път ми се случва?
Ако приложа чл.126 ще подлежа ли на глоба?
Здравейте, допуснала съм грешка в Дневник продажби за м.05,2017г. Фактура в брой издадена от нас е включена в дневника за м,05 , ДДС е подадено и платено ,но от Отчет продажби не съм намалила стойността на фактурата и реално съм декларирала по-голямо ДДС. Въпросът ми е как мога да си коригирам грешката? Моля дайте съвет?